Oamenii dintotdeauna au căutat să-şi facă viaţa mai frumoasă şi mai uşoară. Uneori era vorba de necesităţi, alteori era vorba de mofturi, iar alteori era vorba realmente doar de excentricităţi, ca şi astăzi de altfel, însă anumite invenţii sau produse au rămas înşirate de-a lungul istoriei şi parcă nu strică să ni le amintim, pentru amuzament sau pentru a învăţa cu uimire despre ceea ce a fost cândva…
Pian pentru cei imobilizaţi la pat
Privind pianul aparte din imaginea următoare, gândul ne zboară probabil doar la cât de comod trebuie să fie ca să cânţi la el din poziţia culcat. Acesta însă, a fost realizat în anul 1935 special pentru cei cu probleme grave de sănătate, respectiv pentru cei imobilizaţi la pat.
Poziţionarea pentru cântat se făcea foarte uşor, deoarece atât patul cât şi pianul aveau roţi, iar claviatura se putea ajusta după necesităţi. Modul de transmitere a comenzilor de la claviatura reglabilă până la pianul clasic, cu menţinerea preciziei şi a acordajului, a rămas până astăzi un mister din punct de vedere tehnic…
Ştiri wireless
Cele mai proaspete ştiri se pot citi astăzi în doar câteva secunde, oricând şi de oriunde, datorită minunatei tehnologii wireless. Să ştiţi că şi în trecut se puteau citi ştirile, la fel de rapid şi tot prin tehnologia wireless, însă dispozitivul utilizat era „un picuţ” mai mare…
Aceşti copii, de exemplu, citeau la fel de rapid în 1938 pagina dedicată lor, alături de cele mai noi ştiri transmise wireless tocmai din New York. Precum se vede însă, cititul nu era la fel de comod ca în ziua de azi…
Cărucior cu radio
Cele mai înduioşătoare momente sunt acelea în care mama îi cântă copilului său un cântec de leagăn. Cineva s-a gândit însă, oare nu s-ar putea automatiza până şi acel moment, cu un cântec infinit? Am câştiga timp şi am putea citi de exemplu o carte, în timp ce „altceva” s-au ocupa de somnul liniştit al copilului nostru… Zis şi făcut! Astfel a luat naştere, în anul 1921, caruciorul cu radio…
În fond, a fost chiar destul de simplu. Tot ce aveaţi nevoie consta dintr-un radio, o baterie, o antenă şi un difuzor, toate montate pe cărucior, iar lectura în aceste condiţii devenea deja posibilă, degrevând mama de o parte dintre sarcini…
Pălărie cu radio
Am fi nedrepţi să nu ne gândim şi la domni! Ce, aceştia nu au şi ei dreptul la un pic de lux? Păi dacă radioul a ajutat femeile să se relaxeze un pic, era normal ca şi bărbaţii să beneficieze de o facilitate măcar pentru a asculta ştirile sau pentru a afla informaţii utile pentru business, nu?
Ei, aşa Da! Pălăria cu radio realizată în 1931 a restabilit egalitatea. Observăm în plus cum, la doar 10 ani după realizarea căruciorului cu radio, miniaturizarea începea deja să-şi spună cuvântul…